Save the date!

Boys, keep on singing! organiseert op zaterdag 25 juni 2022 haar eerste jongenskorenfestival. Het festival zal plaatsvinden op verschillende locaties in het centrum van Oldenzaal en omgeving. Er zullen meerdere korte en lange optredens zijn van verschillende jongens- en jongemannenkoren. De dag wordt afgesloten met een spetterend concert in de Plechelmusbasiliek.

In 2015 organiseerde het Stadsjongenskoor Oldenzaal olv Mariette Effing ter gelegenheid van het 100jarig bestaan een groot project, genaamd Boys, keep on singing! Het Stadsjongenskoor vierde een feestje en een reünie, maar organiseerde een jongenskorenfestival en een symposium over de jongensstem. Het centrale thema was dat er wereldwijd steeds minder jongens zingen en dat dit op den duur ook tot gevolg heeft dat steeds minder mannen zingen.

Omdat ze merkte dat het onderwerp enorm leeft in de koorwereld besloot artistiek leider Mariette Effing in 2019 een nieuwe stichting op te richten om meer activiteiten onder de naam Boys, keep on singing! te ontplooien. Het eerste jongenskorenfestival en symposium zou in 2020 plaatsvinden en kon vanwege corona niet doorgaan. De organisatie heeft besloten dit jaar het symposium online te organiseren op vrijdag 25 juni en het jongenskorenfestival te verplaatsen naar 25 juni 2022.

Belangstelling om mee te doen? Vul dan het belangstellingsformulier in.


Mail voor meer informatie:  mariette@boyskeeponsinging.com