Jongenskorenfestival 2022

Koren uit Den Haag, Utrecht, Sneek en Oldenzaal zongen tijdens
Jongenskorenfestival Boys, keep on singing!

Op zaterdag 25 juni 2022 kwamen maar liefs vier jongens- & jongemannenkoren bij elkaar tijdens het  Jongenskorenfestival Boys, keep on singing! in Oldenzaal. De koren verzorgden in verschillende leeftijdsgroepen de hele dag optredens en concerten in Cultureel Centrum De Hof, de Plechelmusbasiliek en de nieuwe Muziekkoepel.

Cultureel Centrum De Hof
Het ochtendprogramma begon in Vultureel Centrum de Hof met een pitch van Claudia Patacca over het  belang dat juist jongens gaan zingen. Na een warming up met Marleen Everink verzorgde  was er een Sing Along door Mariette Effing waarbij een aantal liederen werd ingestudeerd die later op de dag tijdens de concerten ten gehore werden gebracht.

Hierna waren er optredens van de jongste jongens van het Stadsjongenskoor Oldenzaal en het Utrechts Jongenskoor. Na de lunch konden de toehoorders genieten van optredens van het Stadsjongenskoor & Jongemannenkoor Oldenzaal, het Jongenskoor & Jongemannen Utrecht en het Martini Jongenskoor Sneek (mannenensemble).

Plechelmusbasiliek
De middag werd afgesloten met een groot concert in de Plechelmubasiliek waarbij naast de verschillende koren uit Oldenzaal, Sneek en Utrecht ook het Haags Matrozenkoor en Mannenensemble Esquire uit Oldenzaal een optreden verzorgden.

Muziekkoepel
Vanaf 19.00 uur was er een Afterglow bij de nieuwe Muziekkoepel in Zuid Berghuizen. Onder het genot van een hapje en drankje genieten het publiek in een informele sfeer van optredens door de jongemannen en mannenensembles van de diverse jongenskoren.