Boys, keep on singing! in gesprek met Koningin Máxima

Gisteren donderdag 8 april was Mariette Effing te gast tijdens het digitale werkbezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima aan de koorsector. Koorzang is de grootste kunstensector van Nederland en de impact van de coronapandemie op deze expressievorm is groot. Mariette vertelde onder andere over haar werk voor de stichting Boys, keep on singing! en de gevolgen van de coronacrisis voor de vele koren die zij onder haar hoede heeft. Boys, keep on singing! zou in 2020 haar eerste Jongenskorenfestival en Symposium organiseren. Helaas kon dat vanwege corona niet doorgaan. De organisatie heeft besloten dit jaar het symposium helemaal online te organiseren op vrijdag 25 juni en het jongenskorenfestival te verplaatsen naar 25 juni 2022.

Tijdens het symposium houden verschillende deskundigen lezingen en workshops: waaronder Dick van der Wateren (leerkracht) over de ontwikkeling van jongens in het onderwijs, Jurjaan Snelleman, (KNO-arts en foniater) over de stemwisseling bij jongens, fysiek en medisch en Ivette van Laar, (zangdocent o.m. in het beroepsonderwijs) over de stemwisseling in de klas en in de praktijk. Daarnaast verschillende andere sprekers met als afsluiter een workshop zingen met componist Jeroen Schipper over het ideale jongenslied.

Deelname aan het Zoomposium op vrijdag 25 juni 2021 kost € 40. Je kunt nu alvast met dit formulier zonder verplichting je belangstelling doorgeven. Heb je vragen, mededelingen of opmerkingen? Stuur ze naar mariette@boyskeeponsinging.com

Artistiek leider Mariette Effing in gesprek met Koningin Máxima.